BOMBONS

Amb el meu pare compartim tres aficions, encara que ell amb més mètode que jo:
  1. la meteorologia (ell fa estadístiques de la pluja caiguda i en compara els anys... i jo no),
  2. la lectura (ell porta un registre de tots els libres que va llegint... i jo no),
  3. i la xocolata (aquí sí que no sé si va comptant tots els bombons i preses de xocolata que s'arriba a menjar al cap del mes o de l'any).




Avui és el seu aniversari i he decidit fer-li uns quants bombons de regal i ja que estem a començaments d'any igual s'anima a fer-ne un registre i anar-los comptant.

Ja fa uns quants mesos, vaig tenir l'oportunitat de fer un taller de xocolata amb l'Eva, la mestressa del Restaurant el Divan de los Sentidos, i em va encantar tant el taller com ella de professora de cuina. Avui he rescatat els apunts per a fer els bombons pel meu pare atemperant la xocolata.

Quan fas bombons, la primera cosa que has d'assumir és que deixaràs la cuina perduda, i la segona que hauràs d'anar ràpid i per tant ho has de tenir tot preparat abans començar.

La xocolata de cobertura esmicolada...




Melmelades, fruits secs, i arròs inflat per  a farcir els bombons...


El motlle de silicona, una cullera i el termòmetre de cuina per a atemperar la xocolata.
La tècnica de l'atemperat consisteix en variar la temperatura de la xocolata en poc temps perquè així ens quedi cruixent i brillant.


Un cop tot a punt ja podem començar.

Posem la xocolata de cobertura en un bol i l'escalfem al microones (super baix i remenant de tant en tant perquè no se'ns cremi). 


L'hem d'escalfar fins a uns 50 graus si és xocolata negra (si és blanca no tant).


De seguida s'ha de refredar i baixar-la a uns 28 o 29 graus. Jo ho faig amb un bol amb aigua amb gel i afegint-li una mica de xocolata que tinc reservada tal com ens va ensenyar l'Eva per fer-ho a la cuina de casa. Ho remenem fins que es dissolt.


Quan s'ha refredat l'hem de tornar a posar al micro per pujar-la a 30 graus i ja ho tindrem a punt.

Ara ja podem omplir el motlle. El piquem per tal de treure'n les bombolles que s'hi poden formar.


I sense perdre temps el tornem a buidar posant-lo cap per avall i recollint la xocolata en un bol. Es repassen les bores i ho refredem al congelador.


Un cop ha quallat farcim els bombons amb les melmelades i les avellanes, deixant una mica de marge per a poder tancar el bombó.


Tanquem el bombó amb xocolata i en retirem l'excés amb una espàtula. Ho guardem al congelador i un cop la xocolata s'ha endurit ja els podrem desemmotllar amb molt de compte perquè no se'ns trenquin.

A la xocolata que m'ha quedat al bol després de posar el motlle cap per avall, hi he afegit arròs inflat (tipus crispis), i ho he abocat en paper de forn, ho he tapat amb més paper, ho he aixafat amb la mà, i ho he posat a la nevera perquè quallés.


I a la mica de xocolata que m'ha sobrat de tancar els bombons li he afegit una mica de pell de taronja ratllada,


he fet medalles en el paper de forn, hi he posat fruits secs i fruita confitada pel damunt i ho he posat a la nevera a refredar.



Un cop tot quallat he tret el paper de forn, he trencat a trossos el bloc de xocolata amb arròs i ho he posat tot ben posadet en una safata.




I si és per regalar, si ho emboliquem amb paper de cel·lofana sempre farà més goig.


Per molts anys pare!