MONA DE PASQUA

Padrins!!! Ja teniu les Mones a punt? Que s'acosta la Pasqua i els fillols i filloles les esperen!

Jo ja l'he fet. No us penseu, que té la seva feinada, entre proveir-te dels materials, dels ingredients, fer el pastís i després la decoració... però a mi m'encanta! i si a sobre després te'n menges un tall, genial!!!


Aquest any ho tenia claríssim, havia de ser de primavera, i amb molts colors, que a la canalla els agrada més. Per tant vaig fer un prat ple de gespa, floretes i papallones de colors.

Primer de tot vaig fer el pa de pessic, (com el de la Coca amb poma però sense la poma). Després el vaig mullar amb almívar (el mateix del Pastís de fondant però li vaig afegir una cullereta d'essència de vainilla). I per acabar el vaig farcir amb melmelada de maduixa i crema de mantega i el vaig recobrir amb la mateixa crema tenyida de color verd, com la gespa.


La recepta de la crema de mantega la teniu aquí. Jo us poso les mides estàndard i depenent de lo gran del pastís en podeu fer la meitat més o el doble (jo en vaig fer el doble i me'n va sobrar bastant, però l'he congelat i així ja la tinc a punt per a una altra vegada).

Ingredients:
  • 250 g. de mantega a punt de pomada
  • 325 g. de sucre fi, tipus glas
  • 2 o 3 cullerades de llet semidesnatada
  • 1 cullereta d'extracte de vainilla (m'encanta la vainilla)
  • Colorant en gel (si ho voleu tenyir)


Elaboració:
Tamisem el sucre i el posem en un bol amb tots els altres ingredients. Ho batem a velocitat baixa durant un minut. Després pugem la velocitat  i ho batem uns altres 5 minuts fins que quedi cremós. I ja tindrem la crema de mantega a punt per a decorar lo que sigui, pastissos, cupcakes... o en aquest cas la Mona.


Un cop preparada la crema de mantega, amb el broquet de molts foradets vaig anar-la posant al damunt de la Mona com si fos gespa. 


Veieu com queda? Oi que sembla gespa?


Mireu quin prat... i ha d'estar boníssim!


I ja passem a la decoració amb el fondant, que prèviament haurem tenyit dels colors que necessitem. Fem les flors de colors amb un tallador en forma de floreta...


...les papallones també amb un tallador, en aquest cas amb relleu i tot...


...la gespa del voltant de la mona..., i ja ho tenim a punt per a per anar-ho col·locant tot al damunt.



Anem guarnint sense descuidar-nos els Ous de Pasqua farcits de Brownie que ja teniem preparats, les plomes, els pollets... Ah i he posat papallones volant aguantades amb filferro.



I per acabar la figura de xocolata, en aquest cas un conill amb pastanaga i tot que ha collit del nostre prat.


Aquí la teniu, una Mona de Pasqua de primavera!!!


Quan la va veure la meva neboda es va quedar muda, i jo no sabia si li havia agradat o no. Però després em va venir i em va dir: "T'has passat tieta!!!"
Bé no sé si em vaig passar o no, però jo vaig gaudir molt fent-la...



... i menjant-la!!! I si a sobre a la meva neboda li va agradar doncs genial, que d'això es tractava!

Ah! i aquí us deixo una mostra de com queden els Ous de Pasqua farcits de Brownie quan els trenques per menjar-los, molt bons i tot un èxit per lo originals que són, recomanables per la cara de sorpresa de la gent. Hi va haver qui es menjava la closca i tot per què es pensava que eren de sucre amb xocolata per dintre!



Us animeu a fer-ne una? Doncs qui s'animi el convido a penjar les fotos al facebook del TOT FET A CASA!