COCA MONTSERRATINA

Ja fa dies que buscava uns postres típics per a celebrar el dia de la nostra patrona, la Mare de Déu de Montserrat, i no hi havia manera. Fins i tot vaig buscar al web del Gremi de Pastissers i tampoc, en el Calendari Pastisser salten del dia de Sant Jordi al primer diumenge de maig, dia de la mare.

Estic disgustada, no hi ha dret, perquè el patró ha de tenir un pastís i la patrona no? Ja sabeu que a mi m'encanta Sant Jordi, i durant aquest dies hem fet moltes roses al bloc, però per a mi la patrona no és menys, i també volia celebrar-ho.

Vaig pensar, si no en trobo cap me'l invento jo i el patento. Però al final, després de molt buscar i gairebé rendir-me, vaig trobar la recepta de la Coca Montserratina!!! Em va fer molta il·lusió, la Mare de Déu de Montserrat té una coca!


Un cop trobada la coca, en vaig veure varies versions, però em vaig quedar amb la del bloc La cuina de sempre, i aquí la teniu.


Ingredients:

  • 500 g. de farina de força
  • 200 ml. d'aigua
  • 1 ou
  • un pessic de sal
  • 25 g. de sucre (jo la propera vegada en posaré més, perquè m'agrada més dolça)
  • 35 g. de llard
  • 50 g. llevat premsat (el venen als supermercats a la secció dels iogurts i les mantegues)
  • una culleradeta d'estracte de vainilla
  • colorant
  • un ou batut per a pintar la coca
  • sucre per a tirar pel damunt


Elaboració:

Si fem la massa a mà, farem un volcà amb la farina i dintre hi afegirem l'ou, el sucre, el colorant, el llard, la vainilla, la sal i el llevat dissolt en l'aigua. Ho amassem fins que la massa agafi consistència i quedi elàstica.
Jo aquest cop he fet servir la batedora amb les varetes d'amassar. No les havia utilitzat mai i ha sigut tota una experiència.


Mireu com ha quedat!


Un cop feta la massa la partim en quatre trossos més o menys similars per a fer quatre coques.


Les anem estirant amb el corró...


... les posem amb paper del forn a la safata (jo n'he posat dues a la safata i dues a la reixa)...


... i amb el forn apagat, les deixem dintre durant 3 o 4 hores per tal de que la massa pugi.


Un cop han llevat, amb molta cura perquè no baixin les pintem amb l'ou...


... hi afegim sucre pel damunt...


... i ara sí, cap al forn calent a uns 190 graus durant uns 20 o 25 minuts.
I aquí les tenim!


Coques Montserratines amb xocolata per a berenar, perquè es mengen amb xocolata desfeta o amb una bona presa de la xocolata que us agradi, a mi ben negre. Què bones!


Ara ja podem celebrar el dia de la Mare de Déu de Montserrat com cal!