PASTÍS DE CORPUS

Per Corpus a Cornellà estem de Festa Major, i ja fa vuit anys que al mercat del meu barri, el "Mercat del Centre" hi organitzen un concurs de pastissos. Jo no hi havia participat mai, però enguany que tinc més temps m'han empès ha fer-ho (bé no els ha costat gaire perquè no m'he fet molt de pregar!!!).



Total que ja em teniu pensant com podia fer el pastís, i aquí és a on jo volia anar a parar. Quan he de fer un pastís per a una ocasió especial, o per a algú en concret, abans de barrejar ingredients faig tot una feina d'investigació, recerca, creació... no us penseu, una feinada, però m'encanta!!!

Si és un pastís per algú en concret busco un motiu per tal de personalitzar-lo, com quan vaig fer el Cotxe-pastís pels 18 anys del meu fill. Em vaig passar hores buscant fotos del Citroën d'en Loeb i l'Elena d'un cantó, de l'altre, del morro, del cul, vist de dalt. I el mateix amb el Mini de'n Sordo  i en Del Barrio que el vaig fer uns dies més tard quan va venir tota la família a celebrar-ho.

Doncs aquests dies he estat buscant informació per internet per tal de fer l'escut de Cornellà...






...l'skyline amb el monuments més emblemàtics de la ciutat, que al final va ser una combinació entre internet i un mocador escanejat.





Els qui coneixeu la ciutat suposo que els reconeixereu!!!
L'Ajuntament...



... el Castell...


... l'Esglèsia...



... el Cinema Titan amb la Torre de la Miranda...


...el World Trade Center Cornellà...


... i el Museu de les Aigües!!!



A més a més també vaig buscar imatges d'un xorro d'aigua per posar-hi un dels protagonistes del Corpus: l'Ou ballant!!!



L'elaboració del pastís no us l'explico perquè és idèntica a la del Pastís de Fondant, o la del Pastís de Carnaval. Bé el que canvia és la decoració evidentment, i que en aquest cas, ja que estem de Festa Major la massa del pa de pessic també duu confeti. Ho veieu???


I aquí en teniu el resultat: Pastís de Festa Major de Cornellà!!!



He de dir que al Concurs hi havia un munt de pastissos, molt ben elaborats i molt xulos. De dos pisos, de fondant, de maduixes, de xocolata, un altíssim de colors de no sé quantes capes, coques, amb banderoles, amb sardanistes, amb peixos, amb arròs, de formatge... Mare meva quin nivell!!!
Ah, i m'han donat el "Premi Especial"!!! Així doncs des d'aquí dono les gràcies a tothom del Mercat del Centre i al jurat, compost per pastissers de la ciutat, per atorgar-me el premi!


Què us sembla? Eh que fa Festa Major?


Bon Corpus a tothom!!!