CROQUETES DE SANT ESTEVE

El dia de Sant Esteve toca fer croquetes, d'aquí ve el nom de l'entrada.

Amb totes les restes de la carn d'olla, i com cada any, farem les típiques croquetes. A casa no me les perdonen, o sigui que el matí de Sant Esteve fem la pasta, mentre es refreda anem a dinar a casa de la "cunyi" i al vespre quan tornem, fem les croquetes, i no poquetes... una bona colla de croquetes!!! Per tant les congelo per tenir-ne per uns quants àpats.


Comencem trinxant la ceba (dues de ben grosses), bacon fumat i tota la carn d'olla del brou de Nadal que ens ha sobrat.


A la cassola, i amb oli que va quedar del rostit de Nadal, sofregim el bacon.


Quan ja està cuit hi afegim la ceba i l'anem remenant fins que estigui rossa.


Una vegada llesta hi aboquem el trinxat de carns i el deixem sofregir una miqueta perquè agafi gust de rostit i es barregi bé amb la ceba i el bacon.


Ara ja hi podem anar afegint la llet mica en mica i remenant perquè es vagi coent.


Hi posem sal i una mica de nou moscada ratllada i hi seguim afegint llet fins que veiem que està cuit i ja no ens en admet més.


I ja està, deixem que es refredi la massa mentre anem a dinar amb la família i al tornar...


... anem fent les croquetes passant-les per l'ou batut i la farina de galeta.

Com que en surten tantes i aquests dies estem molt tips i no venen de gust, les vaig posant en tapers i cap al congelador. I d'aquí a uns dies les trobem boníssimes!!!!


Aquesta vegada n'han sortit unes 100 d'una mida bastant grosseta!!!
Ummm, cap a la fregidora amb l'oli ben calent i estaran delicioses!
Bon profit!