TELES MOSQUITERES ECONÒMIQUES

Ja arriba el bon temps, i amb el bon temps arriben les mosques, les abelles, les vespes, les papallones, les cuques de llum, els saltamartins... però sobretot arriben els mosquits! En la zona on jo visc s'ha establert el "mosquit tigre", que de fet ens acompanya tot l'any, però, quan obrim les finestres, aconsegueix que tothom anem fent "palmes" tot el dia. La veritat és que és força molest, i les picades ja no cal dir-ho, tot i que jo crec que ja comencem a estar-ne immunitzats.


El fet és que hem de protegir les nostres finestres amb teles mosquiteres; però com que són caríssimes, he optat per una solució fàcil, efectiva i econòmica. A veure si us agrada.

Material:
  • Roba de tul negre,
  • Velcro mascle adhesiu (la part que rasca),
  • Tisores
  • Cinta mètrica



Comencem mesurant la finestra que volem cobrir. Tallem dues tires de velcro, una que mesuri igual que l'ample de la finestra i l'altra igual que l'alçada.
Cada tira la tallem per la meitat, i així obtindrem dues tires de velcro iguals, o sigui dues com l'amplada, i dues com l'alçada.
El velcro que utilitzem és la part mascle, és a dir, la que rasca, i de fet la venen a les merceries sense haver-ne de comprar també la part tova.


Netegem bé el marc de la finestra, jo us aconsello que ho feu amb alcohol per tal de que l'adhesiu del velcro se'ns enganxi bé. I ja podem anar enganxant el velcro.



Mica, en mica i amb paciència anem emmarcant el marc de la finestra amb les tires de velcro. Ho veieu? Teniu en compte de deixar l'espai de la persiana o els porticons, no sigui que després no pogueu tancar!


Bé doncs una vegada enllestit anem a tallar la tela.
Agafem el tul (sí, sí, tul com el dels tutús de les ballarines però negre) i el tallem una mica més gran que la mida de la finestra per poder enganxar-lo bé al velcro.
La roba de tul s'adhereix molt bé al velcro, i és molt resistent degut a la forma de rusc d'abella, la qual cosa la fa ideal per a utilitzar-la de mosquitera. A més, és transparent, poc espessa i no hi passen insectes, o sigui que ens va perfecte!


Una vegada tallada la peça, ja podem anar-la enganxant al velcro per tal de cobrir la finestra.


A poc a poc, comencem per la part de dant, ara un cantó..., ara l'altre...


Anem fent fins arribar a la part de baix de la finestra.


Tota ben coberta, ja ho tenim!!!


Ara només ens falta tallar amb les tisores la part del tul que sobra, i ja està! Ja no entren insectes!!!


Us aconsello que utilitzeu tul de color negre perquè és més sofert i no es veu brut de pols de seguida. Però de totes maneres penseu que el podeu desenganxar del velcro per rentar-lo quan volgueu i tornar-lo a enganxar.

Què us sembla? Us ha agradat la idea? Nosaltres ja tenim les finestres protegides, i vosaltres???