BROU D'ALGUES RIC EN COURE

Aquest mes de desembre la meva filla ha estat "fotudeta", però per sort i en part gràcies a la seva força de voluntat amb el tractament ja té l'alta i pot fer vida normal. Ufff, menys mal que tot ha quedat en un ensurt.
De fet us explico això perquè els companys de Goksalut la van visitar i, a part d'altres recomanacions que no tenen a veure amb el menjar, ens van dir que tenia carència de certs minerals, entre ells el coure.
Així va ser quan vam posar-nos en marxa amb aquest brou ric en coure, i com que de fet la carència d'aquest mineral és un tema bastant comú, us en passo la recepta per si el voleu elaborar. A més a més, es veu que no hi ha gaires aliments que ens aportin coure, això fa que aquesta recepta sigui tant interessant.


Ingredients:
  • 2 branques d'alga Kombu
  • 2 branques d'alga Wakame
  • 4 fulles de col
  • 1 cullerada de julivert fresc
  • 1 litre d'aigua
El primer que em vaig plantejar és d'on coi trauria aquestes algues de noms tant estranys, perquè pel que feia a la resta d'ingredients no hi hauria cap problema. Però aviat ho vam solucionar, els amics de Fitonutrició ens ho van proporcionar.


Resulta que són algues d'origen japonès però si us hi fixeu bé a la bossa hi posa "Producto de Galícia", o sigui que vist així ja és com un producte Km 0, o gairebé, he, he!

Bé una vegada ens hem procurat tots els ingredients ja podem començar el brou.



Primer de tot trossegem i posem en remull les algues perquè s'hidratin. Com a mínim hi han d'estar-hi una hora.


Umm quina oloreta a mar!
Mentre, netegem i tallem la col i el julivert.
Una vegada tot llest, ho posem al foc en una olla amb un litre d'aigua, més l'aigua que hem fet servir per tal de remullar les algues. En total serà aproximadament un litre i mig.


Quan arrenqui el bull, ho deixem coure a foc lent durant uns 15 minuts.


I passada aquesta estona ja ho podem treure del foc.
Ho deixarem reposar tota la nit, i al dia següent ja ho podrem colar.


I aquí el teniu! Aquest brou s'ha de prendre durant tot el dia amb els menjars.



I jo les algues i les verduretes colades també les vaig aprofitar, que aquí no llencem res. Vaig fer una mena d'Empedrat de la Cerdanya, amb mongetes seques i trossets de cansalada, que vaig rebatejar amb el nom "d'Empedrat de la Costa", per això de les algues. La veritat és que va quedar força bo i la combinació amb el gust de mar que li proporciona les algues li dóna un toc especial.

Espero que aquesta recepta us sigui d'utilitat en moments de carència de coure.
Bon profit i bona salut!