BUNYOLS DE VENT

Ja estem a la Quaresma, i com cada any, no me'n puc estar de menjar bunyols.
Fa un parell d'anys que vaig fer l'entrada dels Bunyols de Quaresma o de l'Empordà, però volia provar de fer els de vent, i aquí els teniu.


Tot i que són boníssims tant els uns com els altres, he de dir que l'elaboració és completament diferent, i com diu el seu nom, els bunyols de vent són buits per dins, o plens de vent, i per tant, si ho desitgem un cop fets els podem farcir de crema o del que vulguem.

Però avui jo no els farciré, entre d'altres coses perquè ens els pensem menjar abans de tenir temps d'omplir-los de crema. No ens hi podrem resistir!!!
Anem per feina.

Ingredients:

  • 125 gr. de farina
  • 80 gr. de mantega o llard
  • 4 ous
  • 250 ml. d'aigua
  • 5 gr. d'anís, matafaluga en gra
  • un pessic de sal
  • oli de girasol
  • sucre i anís per arrebossar-los

Comencem posant l'aigua amb la mantega o llard al foc i el pessic de sal. Aquesta vegada ho he fet amb mantega.


Quan comenci a bullir, apaguem el foc i hi afegim la farina. Si us hi agrada i li voleu donar un toc especial podeu afegir-hi la canyella en pols i la matafaluga.


Ho remenem bé fins que quedi com un puré i hi anem afegint els ous un per un.


Anem remenant fins que ens quedi una massa fina i de textura semblant a la crema. Ho veieu?


Posem l'oli de girasol en un cassó i l'escalfem per tal de fregir-hi els bunyols. Utilitzo un cassó perquè se'ns fan els bunyols millor que a la paella, i els controlo més fàcilment mentre es fregeixen.


Quan tenim l'oli ben calent agafem una mica de massa amb una cullera i la hi aboquem a l'oli ajudant-nos dels dits. Veureu que la massa es submergeix, però aviat sura en l'oli, i per tant haurem de procurar que se'ns fregeixin bé pressionant-los cap a baix però sense esclafar-los.


Una vegada cuits, els col·loquem en paper absorbent i els anem ensucrant.


Aquí els teniu!


Quan ja són freds, i per acabar de donar-hi el toc de gràcia, agafem l'anís, els hi suquem i els arrebossem amb sucre. Bé jo tots no, perquè a casa aquest últim pas no agrada a tothom, però a mi m'encanta!!!!


Queden deliciosos! I si els voleu farcir de crema, doncs ja ho sabeu, podeu fer una crema pastissera com la de la Coca de brioix amb crema i som-hi!

Això és un vici, sort que n'he apartat uns quants per quan arribi el meu fill, que si no, no els podrà tastar.



Bon profit!