LLUMS DE CORDILL

Necessitava unes làmpades noves i no en trobava cap que m'agradessin. O no eren rústiques, o eren massa petites, o massa grosses, o horroroses, o no s'hi adeien... Bé, i si m'agradaven, eren molt cares i no les comprava. En fi, que per una cosa o una altra seguíem sense làmpades.
Però no penseu que no ens hi veiem! En un cantó hi havia una bombeta nua, de les d'abans, això sí que era rústic... I a l'altra banda, una làmpada que no ens agradava gens i que sempre dèiem que l'havíem de jubilar.

Però aquest estiu, a part de vacances, he fet uns llums rústics, fàcils, barats, que no són d'impressió, però que de ben segur que estan molt millor que el muntatge que hi teníem.



Recordeu els guarniments de Boles amb llums que vam fer per Nadal? Doncs seguint la mateixa tècnica he elaborat aquests fantàstics llums pel sostre de casa.

Us explico com els podem fer començant pel material que necessitem:
  • cordill de la mida que vulguem
  • cola blanca
  • aigua (el doble que de cola)
  • globus grans i rodons
  • pinzell
  • tisores
  • cinta adhesiva
  • diaris
  • plat i retolador permanent
  • portalàmpades
  • bombetes


Comencem posant el diari damunt de la taula per no embrutar-la.
Inflem el globus tant gran com vulguem que sigui el llum. Un cop inflat, marquem utilitzant un plat  i el retolador (que millor que sigui permanent), l'obertura aproximada que volem que tingui la làmpada perquè hi passi la llum de la bombeta.


Ho farem per la part on hi hem fet el nus al globus, ho veieu? Podeu utilitzar el plat de la mida que us vagi bé, en el meu cas era de postres.


Una vegada tenim el globus marcat, enganxem amb la cinta adhesiva el començament de la troca de cordill perquè no se'ns escapi i comencem a enrotllar-lo pel globus.


Enrotllem, enrotllem, enrotllem, voltes i més voltes amb una mica de gràcia, procurant repartir el cordill per tot arreu. Bé menys per la part que hem marcat amb el retolador.


Podem fer-lo tant espès com ens agradi, només cal que parem d'enrotllar cordill, o seguim una mica més. Si s'acaba la troca, dissimulem el final del cordill amagant-lo entre el globus i els altres cordills ja posats, i seguim amb la següent troca subjectant el principi del cordill entre el que ja hi ha enrotllat.

Quan ja estem, posem la cola blanca en un recipient i hi afegim més o menys el doble d'aigua i ho remenem bé amb el pinzell perquè es dissolgui.


Amb aquesta barreja de cola blanca i aigua anem pintant tot el cordill del globus procurant que quedi tot ben xop. Si s'acaba la cola, n'afegim més, la tornem a barrejar amb aigua i seguim pintant.

Una vegada ben pintat de cola, ho hem de deixar assecar. Jo ho he penjat de l'estenedor i no ho he tocat fins que el cordill estava ben eixut i dur com una pedra.


Aquí no es veu gaire bé el forat que he deixat sense cobrir, però com que he fet tres llums, en aquest altre sí que es veu bé.


I ja ho tenim això!!! Ara només ens falta petar el globus, retirar-ne les restes i posar-hi un portalàmpades.


Els meus són de l'Ikea, ei que consti que no hi tinc comissió!, però eren barats, fàcils de col·locar i feien el fet. De totes maneres si en teniu uns altres cap problema.
Si veieu que pel forat de dalt, per on hem estès el globus, no us passa el portalàmpades, podeu separar una mica el cordill anant en compte i llestos.
Ja només ens queda penjar els llums i posar-hi les bombetes!



Fan goig oi?
Com que eren de varies mesures, els he penjat a diferents alçades, i han quedat força lluïts.


Us animeu a fer-ne? Vinga que no són gens complicats.