COCA DE PASTA DE FULL AMB NATA I MADUIXES

Hi ha dies que de cop i volta necessites fer uns postres ràpids, fàcils i bons, i aquesta Coca de Pasta de full, ens compleix tots els requisits.
Per tant som-hi! Fem una coca que encantarà a tothom tot i que no sigueu pastissers experts.


Ingredients:

  • Pasta de full (jo la compro al súper a la secció de refrigerats)
  • Melmelada de maduixes o de préssecs
  • Nata per muntar (33% de greix)
  • Maduixes
  • Sucre i aigua

Comencem preescalfant el forn a 200 graus mentre preparem la pasta de full.
Estenem la pasta sense treure-li el paper de sota. La punxem amb una forquilla perquè no ens pugi massa i la mullem pintant-la amb aigua.


La posem a la safata del forn i la coem entre 15 i 20 minuts o fins que estigui daurada. Jo la pasta de full la vaig vigilant constantment perquè no es cremi, i la trec quan veig que ja està cuita, tal i com ja us explicava a l'entrada de la Coca de pasta de full farcida, que també és molt fàcil de fer.
Una vegada cuita la deixem refredar sobre una reixa.

Mentre fem un almívar amb sucre i aigua a parts iguals. És a dir, que si hi poso una tassa de sucre, hi posaré una tassa d'aigua. Ho barregem bé i ho posem al microones fins que bulli, es redueixi i quedi groguet. Una vegada fet, el deixem refredar, que després el necessitarem per a les maduixes (no sigueu impacients, més avall us ho explico detalladament).


Ara muntem la nata, que ha de ser com a mínim amb el 33% de greix. Jo hi he afegit una mica de sucre perquè a casa ens agrada dolceta. La passem a una mànega i la reservem.

Anem a preparar les maduixes. Les rentem i depenent de la mida, les tallem per la meitat o en més trossos.


Agafem el pot de melmelada, que pot ser de maduixa o de préssec i, una vegada ja està freda la pasta de full, n'escampem una capa fineta. Aquesta capa farà que no s'estovi la coca quan hi posem la nata al damunt. Us deixo els enllaços de les melmelades per si us animeu a fer-ne!
Una vegada escampada la melmelada, hi posem la nata amb la mànega tot fent-hi muntanyetes, o floretes, depenent del broquet que hagueu triat.


Ho veieu?


Tornem a les maduixes, que ja estem acabant.
Per tal de que no s'assequin i quedin lletges, les passem per l'almívar que teniem reservat, i les escorrem. D'aquesta manera queden lluentes i es conserven millor.


I ja les anem col·locant pel damunt de la nata com més ens agradi.
Per rematar-ho podem posar-hi fideus de xocolata perquè llueixi més.
I ja està! A gaudir d'uns postres deliciosos i ben fàcils!!!


Bon profit!