MACARRONS AMB CALÇOTS, CARXOFES I BOTIFARRA NEGRA

No puc evitar-ho, sóc una dona curiosa, (que no vol dir xafardera, només curiosa), però molt, i navegant per aquí i per allà vaig trobar una recepta en el bloc "gaudint de la cuina" que em va encantar: Macarrons amb calçots, carxofes i botifarra negra.
De fet em va agradar tant la idea de combinar la pasta amb els calçots, que vaig decidir provar-ho aprofitant que n'hi havia a casa perquè teniem calçotada al dia següent.


Ingredients:
  • De 80 a 100 gr. de macarrons per persona
  • 3 o 4 calçots
  • 2 carxofes
  • una botifarra negra
  • 2 tomàquets madurs
  • oli d'oliva
  • sal

Comencem desfullant les carxofes, tallant-les en quatre trossos i posant-les a bullir uns 12 minuts.
En una altra olla posem a coure els macarrons en aigua salada.
Mentre es bullen les carxofes i els macarrons, tallem els calçots a rodanxes i traiem la pell de la botifarra i també la tallem a trossos.



Ratllem els tomàquets i els reservem.


Quan tinguem les carxofes cuites les escorrem i les tallem a trossets petits.


Una vegada tenim tots els ingredients a punt ja podem començar a coure'ls.
Posem oli en una cassola i quan estigui calent, hi posem els calçots a sofregir.


Quan estiguin una mica rossos, hi afegim la carxofa i li donem unes quantes voltes.


Després hi afegim la botifarra negra i deixem que agafi temperatura i es desfaci.


I per últim hi posem el tomàquet ratllat.


Deixem que es cogui tot uns cinc minuts, ho rectifiquem de sal i ja ho tindrem a punt. Ummm, mireu quin goig que fa el sofregit de calçots!


Ara toca escórrer els macarrons i afegir-los a la cassola perquè es barregin bé amb el sofregit i s'amalgamin tots els ingredients. Els hi donem unes quantes voltes a foc baix i ja podem servir-los.


Estan boníssims, els calçots hi aporten el gust dolç i a l'hora una mica amarg i la combinació queda molt interessant. A casa els han encantat! El meu fill ha dit que no pararia de menjar-ne, bé de fet no ha parat fins que la cassola ha quedat neta!
Us recomano que ho proveu, és un plat ràpid i fàcil de fer.
Bon profit!!!