CREMA DE MANTEGA DE MERENGA SUÏSSA

Aquest cap de setmana he fet un gran descobriment, culinariament parlant vull dir, he descobert la crema de mantega de merenga suïssa!!!
De fet, quan havia de recobrir un pastís o les cupcakes, utilitzava la crema de mantega normal,  com en la Mona de Pasqua o en els Cupcakes de Sant Jordi. Però aquesta crema enfarfega bastant, i tot i que s'utilitzi el sucre glas, el vas mastegant tota l'estona.
Total, que havia de fer un pastís especial, vaig provar-ho i em va encantar, no es mastega el sucre perquè està dissolt, queda més fina i superbrillant!!! Us la recomano!


O sigui que he decidit passar-vos la recepta per si us hi atreviu.

Ingredients:
  • 4 clares d'ou (els meus eren L)
  • 300 gr. de sucre blanc, més o menys el doble del pes de les clares
  • 350 gr. de mantega a punt de pomada.

Comencem posant les clares amb el sucre al bany Maria, remenant sense parar i fins que el sucre ens quedi dissolt en les clares. Sobretot no ens ha de bullir perquè sinó les clares ens quedarien cuites.


Per saber, de manera casolana, quan està dissolt, amb les mans ben netes comprovem que al tocar la barreja amb els dits ja no notem els granets del sucre. Ho veieu?


Doncs una vegada aconseguit ho passem a la batedora i ho batem fins que les clares se'ns muntin.


Queden super brillants!!!
I ara, i esperant sempre a que les clares ja no estiguin calentes del bany Maria, hi afegim la mantega a punt de pomada. Ha de ser així perquè sinó la mantega es fondria amb l'escalfor i no ens convé.


Seguim batent a velocitat mitja fins que ens quedi la crema ja feta. Pot ser que se us talli a mig procés, el secret és seguir batent sense parar i al final es lliga (us he de confessar que tothom ho diu, però a mi no m'ha passat).

I ara arriba el moment d'aromatitzar i tenyir, si ho desitgeu, per tal de que la crema quedi més vistosa i més bona. Jo he decidit fer el pastís amb aroma de rosa, o sigui que hi he afegit dues culleradetes i mitja de pasta d'aquest sabor (sobre gustos no hi ha res escrit, vosaltres mateixos).


Aquí teniu la pasta que he utilitzat i ha quedat genial.


Després hi he afegit colorant en gel de color rosa per pujar-li una mica el to rosat...



I ja ho tenim això!!! Cap a la mànega!!!


I aquí us deixo el pastís que he decorat, amb motius de roses és clar.
He fet un pa de pessic de xocolata, com el del Pastís de fondant però afegint-hi dues cullerades de xocolata en pols, que combinat amb la crema de mantega de merenga suïssa de rosa ha quedat genial.


I ha agradat força perquè era un sabor inesperat i original.
Què us sembla?


Voleu tastar-lo?