PANELLETS DE BOLETS

Enguany volia fer els panellets diferents, i mirant per aquí i per allà... vaig veure els de l'Anna del bloc M'agrada cuinar, força originals, adients per l'època i a més a més aquest any fins i tot en trobo jo de bolets, això vol dir que n'hi ha molts!!!




Oi que queden xulis? Doncs vinga que us explico com es fan.

Agafem un tros de la massa de panellets, que ja tindrem feta del dia d'abans, tal com us vaig explicar en l'entrada de Panellets-Massapà, i en fem un cilindre per tal de fer tantes porcions com panellets.


De cada porció en fem una boleta que serà un panellet de bolet.


Ara per tal de donar forma de bolet a les boletes (mare meva quin joc de paraules!), agafem una ampolla ben neta i posem una bola al bec.


Ho veieu? Jo vaig utilitzar una ampolla de vi, i mica en mica, pressionant la bola cap a baix amb molt de compte, anem donant al massapà la forma de bolet. Ho retirem amb molta cura i acabem d'arranjar-los amb les mans.


Jo els hi vaig allargar una mica més el nas afegint-hi massapà perquè després poguessin quedar més sucats de xocolata.
Els pintem amb ou i els enfornem tal i com us explico en l'entrada dels Panellets.



Quan ja siguin cuit i estiguin freds, fondrem xocolata de cobertura al microones i anirem sucant-hi les potes dels bolets.


Per acabar-los de guarnir i perquè quedin més autèntics, abans de que s'endureixi la cobertura, hi afegirem encenalls de xocolata com si fossin les arrels.


I ja posat, com que la meva filla m'havia demanat que fes molts panellets de xocolata, vaig agafar una mica més de massa, hi vaig afegir una cullerada de xocolata en pols i vaig amassar-ho fins que va quedar homogeni i la xocolata es va integrar al massapà.
Aprofitant que m'havia quedat xocolata fosa, els vaig anar banyant en el bol, submergint-los un per un amb una forquilla, d'aquesta manera s'escorren i podem treure l'excedent de xocolata.


Els vaig anar col·locant en un paper del forn, els vaig guarnir amb encenalls i els vaig deixar una estona a la nevera per tal de que la xocolata s'endurís i quedés cruixent.


Ben fàcils i no s'ha de coure!, i la veritat és que van tenir molt d'èxit.


Aquí els teniu, es van acabar ràpid!!!
I si voleu fer-ne d'assortits recordeu de passar per l'entrada dels Panellets.




Bona Castanyada a tothom!!!