CALENDARI D'ADVENT DE CASETES DE PAPER

Ja estem a finals de novembre i, com cada any per aquesta època, a casa ja anem preparant el Calendari d'Advent per fer el compte enrere fins arribar al Nadal.
Aquest any he aprofitat tot de restes de material que tenia per casa. He fet unes casetes de bossetes de paper i la veritat és que ha quedat força bonic.



 Material:

  • 24 Bossetes de paper (les he fet jo mateixa amb folis de colors)
  • Cartolines estampades (també poden ser llises)
  • Pegament de barra
  • Retoladors o colors
  • Cordill o cintes
  • Perforadora de paper i tisores.
Comencem procurant-nos 24 bossetes de paper, una per a cada dia de desembre fina a Nadal. Com ja us he dit, jo les he fet amb uns folis de colors que tenia per casa, però es poden comprar fetes. En l'entrada Bosses de paper us explico detalladament com fer-les, no és complicat, només és qüestió de pràctica.



Cada bosseta serà una casa, i per tant necessitarà una teulada. O sigui que haurem de retallar triangles de cartolina, un per a cada casa, que hauran de ser més grossos o més petits depenent de la mida de les bosses de paper. Les cartolines també les tenia per casa, em van sobrar quan vaig fer el Braçalet de paper.




Una vegada tenim les teulades, ens falten els fonaments, perquè les cases agafin consistència. Per tant haurem de tallar tires rectangulars de cartolina.



Amb la perforadora de paper, hi fem un forat a la punxa superior de cada teulada per després poder-les penjar.


Tallem les tires de cartolina a la mida de l'amplada de les bosses, i ja les podem anar enganxant.


Mica en mica, anem fent totes les cases enganxant les teulades i els fonaments. Intenteu combinar colors i quedaran més xules.


Amb els retoladors o colors, els hi feu les portes, les finestres..., i sobretot no us oblideu de posar-hi el número a la porta, del 1 al 24 es clar!!! Aquí segur els nens i nenes xalen de valent pintant i decorant les façanes com més els agradi.


Ja només queda passar-hi el cordill pel foradet, (que em va sobrar de fer els Llums de cordill), fer-hi un nus i omplir les casetes de llaminadures. A casa som quatre, i per tant, a cada caseta hi ha quatre llaminadures, una per cadascú.


Ja us he dit, que jo he aprofitat tot de materials que tenia, i per això les he fet amb cordill, però podeu fer-ho amb cintes de colors, que també quedarà molt bé.




Ja les podem penjar! Si les poseu a diferents nivells queden més xules, i  intenteu combinar els colors, que llueix més.



Ahh, i jo no les he posat per ordre de número de la porta. És un carrer una mica caòtic, però més divertit a l'hora de buscar cada dia la caseta que toca obrir.

Quina il·lusió, quatre dies i ja som a Nadal!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada